Приложение & Дозировка на Продуктите OralClean & Care

Приложение & Дозировка на Продуктите за Орална Грижа Oral Clean + Care Форте

Поддържащо лечение: прилагайте два пъти дневно
За превенция: прилагайте веднъж на всеки 2 – 3 дни

Първоначалният етап на лечение обикновено трае 3 до 6 седмици, докато бъде отстранен зъбният камък. След това се придържайте към приложение на продукта веднъж на всеки 2-3 дни, за да се предотврати ново образуване на зъбен камък и да се елиминира за постоянно лошият дъх.

Важно:
Не позволявайте на домашния си любимец да пие вода или да яде 30 минути преди и след третирането!
За да бъде успешно отстранен зъбният камък, е от съществено значение да се придържате към правилен режим на лечение – за предпочитане е да нанасяте сутрин и вечер. В противен случай е възможно зъбният камък да се втвърди отново.

Приложение и дозировка на спрея

Впръсквайте спрея върху външната страна на зъбите или директно върху засегнатите участъци. Броят на впръсквания за едно нанасяне зависи от теглото на животното.

Приложение & Дозировка на Продуктите за Кучета и Котки OralClean + Care

Приложение и дозировка на гела

Активните съставки са най-добре разпределими в устната кухина – чрез езика и слюнката, – когато гелът е нанесен върху външната част на горните зъби по следните стъпки на приложение:
1) Изстискайте точното количество гел (виж таблицата с дозировката) върху пръста си a). Повдигнете устната на домашния си любимец нагоре b). Прокарайте пръста си отзад напред по предния горен ред зъби от едната страна на устата c) d).
2) Повторете процеса 1) от другата страна на устата.

Приложение & Дозировка на Продуктите за Кучета и Котки OralClean + Care
Приложение & Дозировка на Продуктите за Кучета и Котки OralClean + Care

Съвет:
За да засилите ефекта, е допустимо след около 2 седмици да разтриете засегнатите участъци с марля или подобна материя. Този процес може да бъде повторен на всеки 3-4 дни.

Приложение и дозировка на спрея - често задавани въпроси

Защо ранната грижа за зъбите е важна?
Зъбният камък се развива с течение на времето. В много случаи плаката или зъбният камък се откриват на възраст от две до три години. След това премахването на зъбния камък с четка за зъби не е лесно. Освен това кучетата и котките го отхвърлят и някои зони, особено между зъбите и в венечните джобове, са много трудни за почистване с четка за зъби. 

Продуктът работи ли и за обезцветяване на зъбите?
Не, тъй като OralClean + Care не е избелващо средство и не съдържа киселини, неговото приложение няма ефект върху обезцветяването. Това обаче означава, че той не атакува зъбния емайл и има много нежен ефект.

Ще реагира ли с хомеопатични лекарства?
Да, тъй като продуктът съдържа билкови масла като мента, хомеопатичните ветеринарни лекари препоръчват да се проверят преди употреба на продукта заедно с хомеопатични лечения. Може да се случи ефектът от хомеопатичното лечение да бъде предотвратен.

Имам проблем да го дам на котката си.
Ако котката ви не оближе гела от лапата си, можете да опитате да сложите малко гел върху мустаците или ъгъла на устата, когато опитате отново.
Като алтернатива, намерете храна, която вашата котка особено харесва – паста от сьомга, например скариди, мента, черен дроб на треска или нещо подобно – и смесете OralClean + Care с нея. При приложение по този начин отнема малко повече време преди да започне да влиза в сила, но работи също толкова добре. Моля, дайте възможност на продукта и на вашата котка да работи.

Трябва ли да си купя спрей или гел?
Това зависи изцяло от вас и вашето животно. Спреят има предимството, че може да се прилага по-бързо и дозата може да се контролира по-лесно чрез пръскането. Но не всяко животно харесва шума от спрея и животното може да реагира, като поклати глава, което затруднява нанасянето. Гелът е лесен за използване и прилепва добре към плаката. За разлика от спрея обаче, трябва да си измиете ръцете, когато сте го нанесли.

Гелът е трудно да се извади от бутилката.
Моля, пазете бутилката с главата надолу.

Гелът винаги се изплъзва от пръста ми.
Поставете гела в хладилника, което променя консистенцията и го прави по-малко течащ. Ако след това държите и гела с главата надолу, е по-лесно да изпразните бутилката напълно.

Кучето ми поглъща гела – опасно ли е това?
Не, тъй като OralClean + Care съдържа само чисто натурални съставки, той е напълно безвреден за системата на вашето куче или котка и може да се използва без никакви притеснения.