Зъбният Камък и 4 Сериозни Последствия от Него за Кучетата и Котките

Зъбният камък и последствията от него

Зъбният камък и инфекции на венците – болезнени и опасни

Зъбният камък може да причини инфекции на венците, които са изключително болезнени и може да доведат до това Вашият любимец да не може да се храни.
Инфекциите на венците може да засегнат челюстта и да причинят падане на зъбите – в някои случаи на всички зъби. Ето защо е толкова важно инфекциите на венците да се лекуват правилно. Освен това бактериите, причиняващ зъбен камък, може да мигрират от устната кухина в кръвоносните съдове и да поразят вътрешни органи, например сърцето.

Зъбният Камък и Последствията от Него за Кучетата и Котките

Изображението показва зъб, засегнат от зъбен камък, увеличен 6000 пъти под електронен микроскоп. Зъбният камък, който е порест (оцветен в синьо), предлага перфектна среда за бактериите (оцветени в зелено и лилаво) да създават колонии.

Зъбният Камък и Последствията от Него за Кучетата и Котките

Ако само кучетата не миришеха така…

Представете си следната картина. Лежите си удобно на дивана, пристига Вашето куче, задъхващо се от щастие. Колко хубаво би било да не се налага да го отблъсквате заради лоша миризма и нетърпим дъх.

Лошият дъх не е просто нещо неприятно

OralClean + Care атакува причинителите на лошия дъх, които са бактериите, намиращи се в плаката и зъбния камък. Лошият дъх не е просто неприятен страничен ефект, а може да бъде индикатор за начало на заболяване или за вече съществуващ здравословен проблем.

Ако OralClean + Care – прилаган правилно – не реши проблема с лошия дъх в рамките на няколко дни, моля обърнете се към Вашия ветеринарен лекар.

 

PLATINUM Ефективно премахва зъбния камък

Ефективно отстраняване на зъбен камък

Естествено ефективният начин за отстраняване на зъбен камък при котки и кучета се нарича OralClean + Care – лесен за прилагане и с по-добра стойност от другите лечения.

Запомнете: Не само, че зъбният камък изглежда зле и мирише още по-зле, но и преди всичко представлява риск за здравето!

Зъбният камък се развива с течение на времето. В много случаи плаката или зъбният камък се откриват на възраст от две до три години. След това премахването на зъбния камък с четка за зъби не е лесно. Освен това кучетата и котките го отхвърлят и някои зони, особено между зъбите и в венечните джобове, са много трудни за почистване с четка за зъби. Повечето четки за зъби изчезват в чекмеджето след няколко опита и остават неизползвани в бъдеще. 

Би било погрешно да се игнорира навременната, профилактичната и професионалната стоматологична помощ, защото след известно време, когато състоянието на кучето или котето се влоши, посещението при ветеринарен лекар ще бъде неизбежно.

Зъбният камък се развива с течение на времето.

Повечето от нас знаят доста добре какво означава да имаш лоши зъби: Първо се появява зъбобол, след което следва неприятната процедура при зъболекаря. Последствията от недостатъчната грижа за зъбите върху кучета и котки не са различни.

Зъбният камък се страхува от OralClean + Care Форте

Гел Продукти OralClean + Care Форте за Орална Хигиена на Кучета и Котки

Продуктите OralClean + Care - пръв помощник в оралната грижа

Серия Продукти за Орална Хигиена OralClean + Care