Зъбният Камък и Последствията от Него за Кучетата и Котките

Зъбният камък и последствията от него

Инфекции на венците – болезнени и опасни

Зъбният камък може да причини инфекции на венците, които са изключително болезнени и може да доведат до това Вашият любимец да не може да се храни.
Инфекциите на венците може да засегнат челюстта и да причинят падане на зъбите – в някои случаи на всички зъби. Ето защо е толкова важно инфекциите на венците да се лекуват правилно. Освен това бактериите, причиняващ зъбен камък, може да мигрират от устната кухина в кръвоносните съдове и да поразят вътрешни органи, например сърцето.

Зъбният Камък и Последствията от Него за Кучетата и Котките

Изображението показва зъб, засегнат от зъбен камък, увеличен 6000 пъти под електронен микроскоп. Зъбният камък, който е порест (оцветен в синьо), предлага перфектна среда за бактериите (оцветени в зелено и лилаво) да създават колонии.

Зъбният Камък и Последствията от Него за Кучетата и Котките

Ако само кучетата не миришеха така…

Представете си следната картина. Лежите си удобно на дивана, пристига Вашето куче, задъхващо се от щастие. Колко хубаво би било да не се налага да го отблъсквате заради лоша миризма и нетърпим дъх.

Лошият дъх не е просто нещо неприятно

OralClean + Care атакува причинителите на лошия дъх, които са бактериите, намиращи се в плаката и зъбния камък. Лошият дъх не е просто неприятен страничен ефект, а може да бъде индикатор за начало на заболяване или за вече съществуващ здравословен проблем.

Ако OralClean + Care – прилаган правилно – не реши проблема с лошия дъх в рамките на няколко дни, моля обърнете се към Вашия ветеринарен лекар.

Запомнете:
Не само, че зъбният камък изглежда зле и мирише още по-зле, но и преди всичко представлява риск за здравето!

PLATINUM Ефективно премахва зъбния камък

Ефективно отстраняване на зъбен камък

Естествено ефективният начин за отстраняване на зъбен камък при котки и кучета се нарича OralClean + Care – лесен за прилагане и с по-добра стойност от другите лечения.