Зъбният Камък при Кучетата & Котките в 4 Стъпки

Зъбният камък при кучетата & котките

Зъбният камък при кучетата е сериозен проблем

Натрупването на зъбен камък е постепенен процес, който засяга почти всички на определен етап от живота им. А зъбният камък при кучетата и котките води до болезнени инфекции на венците и пародонтит, а в най-лошите случаи до загуба на зъби и костна резорбция.
Зъбен камък е терминът, използван за да се опишат твърдите жълти до кафеникави наслоявания по зъбите, които не могат да бъдат отстранени при миене или изчеткване. Той се образува от минералните соли в слюнката смесени с плака.
Зъбният Камък при Кучетата & Котките
Плаката е меко натрупване на наслоявания, състоящи се от слюнка, остатъци от храна, бактерии и техните метаболитни продукти (1). В даден момент минералните соли в слюнката причиняват втвърдяването на тези наслоявания (2) (3).
Зъбният камък при кучетата и котките сам по себе си не води до инфекции, те се причиняват от бактериите, които полепват по неговата грапава повърхност (4).
Продуктите от техните метаболитни процеси, които включват киселини, нападат зъбите и венците. При котките и кучетата зоната около отделителните канали на слюнчените жлези е особено податлива на зъбен камък – това е вътрешната част на резците на долната челюст и външната страна на горната челюст.
Зъбният камък при кучетата и котките може да причини инфекции на венците, които са изключително болезнени и може да доведат до това Вашият любимец да не може да се храни.
Количеството на зъбният камък, който се образува зависи от редица фактори като количеството на отделяната слюнка, разстоянието между зъбите, състоянието на бактериалната микрофлора в устата, наследствени фактори и други.

Няма плака, няма го и зъбният камък при кучетата и котките!

Едно от последствията на зъбния камък е пародонтитът, бактериална инфекция, която може да причини непоправими щети в устната кухина.
Ако остане нетретиран, единственият вариант би бил механичното отстраняване на зъбния камък от ветеринар, което обикновено се прави под обща анестезия. В най-лошия случай ветеринарят трябва да извади целия зъб.
За по-стари животни и за такива, които имат предишни здравословни проблеми, общата анестезия може да бъде рискована процедура.

Преди състоянието да достигне такъв етап, трябва да опитате Oral Clean + Care за кучета и котки.

Благодарение на OralClean + Care …
.… Вие можете да спестите на Вашия домашен любимец упойката, необходима за отстраняването на зъбния камък. Всички анестетици поставят организма под значително напрежение.

Зъбният камък при кучетата & котките

Зъбният камък и последствията от него

Инфекции на венците – болезнени и опасни

Качествената грижа за вашия домашен любимец включва редовната грижа за зъбите . Това не означава само красиви зъби, но и да ги предпазите от лош дъх, плака, зъбен камък или възпаления на венците. Чест и полезен съвет е миенето на зъбите.
Опитът на много собственици на котки и кучета показа, че това е трудно да се разбере и прави. Ако се започне отрано със стоматологични грижи за кученца и котенца, приемането ще е сравнително по-лесно и безстресово, а зъбният камък при кучетата и котките няма да е с толкова сериозни поражения.
Но малцина използват четки за зъби в тази възраст, тъй като зъбите обикновено са идеално чисти и собствениците смятат че всичко е наред.

Има ли универсално правило?

Зъбният камък при кучетата и котките може да доведе до различен род здравословни проблеми. От една страна, те са свързани с храненето и грижата за зъбите, но могат да бъдат и генетични: Някои породи, особено малки и късоноси, са особено предопределени за това. Следователно степента на необходимата стоматологична помощ може да варира значително при всеки домашен любимец.
При използването на продукти от серията OralClean + Care не се уврежда чувствителният емайл на зъбите, тъй като този метод за отстраняване на зъбен камък не включва киселини. Екстрактът от цитрусови семена в OralClean + Care е от семената, а не от месестата част на плодовете и следователно не е кисел.