Въпроси & Отговори за 2 Продукта за Орална Хигиена OralClean + Care

Въпроси & Отговори за Продуктите за Орална Хигиена OralClean + Care

Често задавани въпроси за PLATINUM care

Тук ще откриете въпроси и отговори, които са дадени от нашия екип за клиентско обслужване, както и практически съвети за употребата на OralClean + Care.

Колко дълго продължава лечението?

Продължителността на лечението се определя от следните критерии, преди всичко: порода, тегло, плътност на плаката, природа, генетични предразположения, хранене. Определянето на точен период е трудно заради това множество от фактори. При правилна и редовна употреба (важно: 2 пъти дневно, тъй като в противен случай плаката се втвърдява отново) нашият опит показва, че са нужни 2 до 6 седмици, за да бъде отстранена плаката, или по-дълго в някои отделни случаи.
Продуктът действа 100% гарантирано; ако не видите никаква промяна в плаката след 3 седмици, моля свържете се с нас на безплатната гореща линия 0800 3 64 36 63 (0800 DOGFOOD).

Кучето не харесва продукта.

Кучетата могат да бъдат като децата в това отношение. Те не обичат да се полагат грижи за зъбите им. Опитайте се да бъдете настоятелни, защото единствената алтернатива на OralClean + Care е механично отстраняване на плаката под анестезия.

Има ли киселини в OralClean + Care?

Не, продуктът съдържа само екстракти от цитрусови семена и билкови масла. Разликата е в ефекта: маслата подхранват, предотвратяват инфекции и размекват плаката дългосрочно. Киселината би засегнала не само плаката, но също и зъбите и зъбния емайл.

Колко високо е съдържанието на алкохол?

Съдържанието на алкохол, измерено в дозата за един прием, е толкова ниско, че не представлява никакъв риск за кучето или котката. Поради това продуктът може да бъде даван дори на болни животни без никакви притеснения. Малко количество алкохол е необходимо, тъй като служи за преносител на активните съставки. При все това количеството е идентично или по-ниско с това в течните лекарства, подходящи за деца.

Продуктът действа ли срещу потъмняване на зъбите?

Не, тъй като OralClean + Care не съдържа избелващ агент и не съдържа киселини, той не повлиява потъмняване на зъбите. Все пак това означава, че не засяга зъбния емайл и има много нежно действие.

Продуктът взаимодейства ли с хомеопатични лекарства?

Да; тъй като съдържа билкови масла като мента, ветеринарите, занимаващи се с хомеопатия, препоръчват да се правят справки преди продуктът да се използва в комбинация с хомеопатични средства. Може да се случи така, че лечебният ефект на хомеопатичните лекарства да бъде потиснат. Моля, обърнете се към нас специално по този въпрос на безплатната гореща линия 0800 3 64 36 63 (0800 DOGFOOD).

Имам затруднения, когато го давам на котката.

Ако Вашата котка не облизва гела от лапата си, може да опитате да поставите малко гел на мустаците й или в ъгълчето на устата й.
Другият начин е да намерите храна, която котката Ви да хареса особено много – пастет от сьомга, например, скариди, коча билка, черен дроб от треска или нещо подобно – и да смесите OralClean + Care с нея.

Приложено по този начин, лечението ще отнеме малко повече време преди да подейства, но ще подейства при всички случаи достатъчно добре. Моля, дайте шанс на продукта и Вашата котка да се „сработят“, а ако имате допълнителни въпроси, свържете се с нашия екип от страница Контакти.

Каква е разликата между OralClean + Care Класик и Масло от сьомга?

Това е може би сред най-често задаваните ни въпроси: OralClean + Care Масло от сьомга съдържа в допълнение масло от сьомга, има по-мек вкус от Класик и много животни го предпочитат.

Спрей или гел да взема?

Това зависи изцяло от Вас и Вашия любимец. Спреят има това предимство, че се нанася по-бързо и дозата се контролира по-лесно от самото действие на впръскване. Но не всяко животно харесва звука при впръскване и може да реагира, като разклати глава, което прави нанасянето трудно. Гелът се използва лесно и полепва добре по плаката. Все пак за разлика от спрея е необходимо да си миете ръцете, след като сте боравили с гела.

PLATINUM & Грижа за зъбите

Гелът излиза трудно от бутилката.

Моля, съхранявайте бутилката с гърлото надолу.

Гелът винаги се пързаля по пръстите ми.

Поставете гела в хладилника, което ще промени консистенцията и ще го направи не толкова хлъзгав. Ако съхранявате бутилката с гърлото надолу, ще бъде и по-лесно да я изпразните цялата без остатък.

Кучето ми поглъща гела – това опасно ли е?

Не, тъй като OralClean + Care съдържа само чисти натурални съставки, той е напълно безопасен за организма на кучето или котката и може да бъде използван без никакви притеснения.