Продукти за Грижа за Кожата на Вашия Домашен Любимец

Продукти за Грижа за Кожата на Вашия Домашен Любимец

Наранявания – когато целостта на кожата е засегната

По природа кучетата и котките обичат да си играят, боричкат и тичат. В резултат на това, те често се нараняват. Раните по кожата са част от ежедневния живот както на тях, така и на нас хората. Често се срещат одрасквания, причинени от буйни забавления с други кучета, ожулвания от клони или тръни при разходка през гъсталаци, порязвания от счупени стъкла. Разкъсни рани по лапите или рани от залежаване също могат да бъдат голям проблем. Особено болезнени са изгарянията.Често меките малки лапички не могат да издържат на преминаване по горещи повърхности.
Разбира се, тялото само се бори с нараняванията по кожата, но все пак ние можем да помогнем на животното да премине през процеса на оздравяване по-лесно, по-бързо и преди всичко без никакви усложнения.


При кожни инфекции раните не зарастват
Пресните кървящи рани са голям шок за нас, собствениците на животни. Ако раната е само повърхностна, каквито са повечето одрасквания, тревогите ни в повечето случаи са неоснователни, тъй като тези рани често само изглеждат сериозни, а всъщност не са.
Малките, но дълбоки рани често са по-лоши- например убождания от тръни. Ухапванията от кърлежи и бълхи също не се безобидни. Те могат да се инфектират, да засегнат по-големи участъци от кожата и да причинят рани, които заздравяват трудно.  Ако животното ближе сърбящата го зона твърде много, за една нощ малката раничка може да се превърне в голяма, гнойна инфекция на кожата, известна като „пиодермия”. Обикновено това състояние засяга кучета с гъста козина и пух под нея, където кожата изсъхва бавно и диша трудно.

За да се предотвратят кожни инфекции, всички рани – големи или малки – трябва да бъдат дезинфекцирани и обработени без забавяне.
Инфектираните рани и кожните инфекции носят риск за животното, често с по-нататъшни усложнения и трябва да бъдат лекувани.

Нашият съвет:
Раните и кожните инфекции често се забелязват трудно под козината. Затова е важно да преглеждате козината и кожата на животното редовно. Можете да разпознаете началото на възпаление по кожата по характерните признаци- зачервявания, подуване, секреция, сърбеж.
Ако имате съмнения, консултирайте се с ветеринарен лекар, за да изключите вероятността от сериозни инфекции и тежки увреждания.
Раните винаги са болезнени за животното и помрачават радостта му от живота. Вашата също. За раните трябва да се погрижите, като използвате добър мехлем за рани.

Едно нещо е сигурно:
За да обработите най-ефективно раните на Вашето животно, винаги трябва да разполагате с добър мехлем за рани – като лечебния балсам SkinCare.

Продукти за Грижа за Кожата на Вашия Домашен Любимец

SkinCare Лечебен Балсам за Кучета и Котки

Продукти за Грижа за Кожата на Вашия Домашен Любимец

Лечебен балсам SkinCare

Научете повече за нашия лечебен балсам SkinCare.

Продукти за Грижа за Кожата на Вашия Домашен Любимец

Приложение на SkinCare

Научете повече за приложението и състава.

Серия Продукти за Орална Хигиена OralClean + Care

PLATINUM-Shop

Продуктът може да поръчате в нашия магазин