SkinCare Лечебен Балсам Дозировка & Приложение в 4 Стъпки

Приложение & Дозировка на SkinCare Лечебен Балсам

Приложение – отлична грижа за рани

Използвайте ръкавици за еднократна употреба или мека шпатула.

• Отстранете всякакви чужди предмети като тръни, песъчинки, замърсявания. Внимателно почистете раната и я дезинфекцирайте.
• Нанесете тънък слой SkinCare Лечебен Балсам на засегнатото място, така че раната да бъде изцяло покрита с филм от мехлема.
• Честота на нанасянето – 2 до 4 пъти дневно – по-често, ако е необходимо
• Продължителност на лечението – прилагайте балсама докато кожата не е напълно възстановена – докато не се образува нова, здрава кожа и вече няма видими корички или зачервявания. За обща грижа за кожата, за възглавничките на лапите, за белези, можете да използвате SkinCare без ограничения във времето.

ВАЖНО:
Моля, измийте пръста си или шпатулата, ако бъркате повторно в бурканчето за още балсам, за да избегнете замърсяване на съдържанието му.
Не позволявайте на животното да ближе раната. Най-добрият начин за това е чрез предпазна яка.
Нашият съвет за собствениците на кучета:
Просто нанесете SkinCare преди разходката. Кучето Ви ще се разсейва и това ще даде достатъчно време на балсама да подейства.

Съставка на SkinCare Лечебен Балсам

Както и при всички продукти PLATINUM, SkinCare Лечебен Балсам съдържа само най-добрите и чисти съставки:
• Студенопресовано маслиново масло
• Натурален пчелен восък
• Билкови екстракти

Това означава, че SkinCare не съдържа:
• минерални масла
• парабени
• оцветители
• консерванти
• емулгатори
• алкохол
Благодарение на съхраняващия ефект на маслиновото масло и на натуралния пчелен восък, използването на консерванти е напълно излишно.
За PLATINUM SkinCare съзнателно използваме само натурални и традиционни съставки, които са нежно обработени за нашия балсам. Това означава, че той е отлично поносим от животните – все пак здравето на животното е нашият топ приоритет.

Серия Продукти за Орална Хигиена OralClean + Care

PLATINUM-Shop

SkinCare Лечебен Балсам може да поръчате в нашия онлайн магазин

Приложение & Дозировка на SkinCare Лечебен Балсам за Кожата на Кучета и Котки

SkinCare Лечебен Балсам ако кожата е наранена

Кучетата и котките естествено обичат да играят, да се бият и да бягат – това често води до нараняване на животните. Кожните рани са част от ежедневието на нашите животни, както и на нас хората: следи върху нашите кучета от буйна игра с други кучета, ожулвания от клони и тръни при разходка или порязвания от счупено стъкло. Изгарянията са особено болезнени, като например, когато меките малки лапи не могат да устоят да се сблъскат с горещи котлони.

Разбира се, организмът сам се грижи за излекуването на наранената кожа. Въпреки това можем да помогнем на животното да премине по-добре, по-бързо и най-вече без усложнения през процеса на оздравяване с помощта на SkinCare Лечебен Балсам.

SkinCare Лечебен Балсам при кожни инфекции или когато раните не зарастват

Пресните, все още кървящи рани винаги са голям шок за нас, собствениците на животни, особено в началото. Ако раната е само повърхностна, тогава нашите притеснения обикновено са неоснователни – защото тези рани често изглеждат по-лоши, отколкото са в действителност.
За разлика от това често най-малките рани имат най-лошия потенциал, например при убождане от шипове или ухапвания от кърлежи и бълхи: те могат да се заразят, да се разширят до по-големи участъци от кожата и да оставят след себе си рани, които се противопоставят на зарастването и стават хронично устойчиви .
Ако животното облизва твърде много сърбящите го петна, една малка рана може за една нощ да се превърне в голяма, пълна с инфекции на кожата, известна като „пиодермия“ или, по-често, като „гореща точка“. Това често засяга кучета с дебела козина и подкосъм, при които кожата не изсъхва лесно и не може да диша.

За да се предотвратят кожни инфекции, всички рани – големи или малки – трябва да се дезинфекцират и да се третират незабавно.

Нашият съвет:

Наранявания – големи и малки – и кожни инфекции често се забелязват трудно под козината. Затова е важно редовно да проверявате козината на вашето животно. Можете да разпознаете началото на инфекцията по зачервяване, подуване или образуване на рани.

Ако се съмнявате, консултирайте се с ветеринарен лекар, за да изключите възможността от сериозни инфекции и тежки наранявания.

Сигурно е едно:

За най-доброто лечение на раните на вашето животно, винаги трябва да имате добър мехлем за рани – като SkinCare лечебен балсам.