Ръководство за хранене на кучета

Храните Platinum са с гарантирано качество и състава. Нашите специалисти препоръчват да спазвате следното ръководство за хранене на кучета:

  • Размесете дозата суха или влажна храна с малко хладка вода;
  • Не оставяйте храната да кисне, а я сервирайте на кучето си веднага;
  • Винаги поддържайте прясна водата на любимеца си;
  • Нека количеството храна е в повече само, ако е необходимо;
  • Никога не прехранвайте малките или по-млади кученца.

Ръководство за хранене на кучета от сучене до отбиване:

Хранителните нужди на кученцата бързо се увеличават и затова след няколко седмици трябва да започнете да ги захранвате с допълнителна храна. На възраст 3-4 седмици, в зависимост от породата и броя на кученцата, трябва да давате и допълнителна твърда храна. Започвате с едно хранене на ден и след това увеличавате постепенно до четири хранения.

Нашето Меню Puppy Chicken полувлажна храна е много подходяща за захранване на малките кученца непосредствено сред периода на сучене. Намачкването на малка част с хладка вода до получаването на консистентно „пюре“ е отлично предложение за първо хранене на вашия малък домашен любимец. През следващите дни можете постепенно да добавяте още раздробена или смесено със суха храна Puppy, за да се стегне пюрето.

Сухата ни храна за малки кученца е лесна за смесване / раздробяване, благодарение на остатъчното съдържание на влага от 19% и кученцата с апетит поглъщат вкусните малки парченца. Можете да храните малкия си четириног приятел със суха или полувлажна храна Platinim Puppy поотделно или в комбинация.

PLATINUM MENU Puppy Пиле 375g

Храна за Малки Кученца PLATINUM MENU Puppy Пиле

PLATINUM MENU Puppy Пиле е пълноценна мека храна за кученца и млади кучета от най-висок клас!

Хранене на възрастни

Времето на прехода от малко кученце към възрастно животно зависи от породата и очаквания размер. Малки породи (като Дакел или Мопс) могат да се  хранят с храна, специално разработена за малки кученца, до към 12-месечна възраст. Средно големи кучета като австралийска овчарка и бордър коли) обикновено типа на храната се променя след 6-месечна възраст, а при големите породи от типа на Родезийски риджбек може да се премине към храна за възрастни след 4-тия месец.

След Puppy dog food ние препоръчваме преминаване към Adult Chicken или MENU Chicken, тъй като има подобен състав. Като алтернатива могат да се използват и другите две разновидности на бранда Platinum, особено ако се идентифицира наличие непоносимости у животното. Препоръчва се хранене с Iberico + Greens особено за чувствителни или алергични кучета.  

Ако преходът към храна за възрастни се осъществи преди навършване на 1 година, тогава трябва да използвате препоръките от нашето ръководство за хранене на кучета според тяхната възраст и тегло от таблиците по-долу като ориентир до края на 12-месечната възраст, за да осигурите необходимия запас от  хранителни вещества на вашето куче.

Platinum Adult Iberico+Greens 5 kg

Суха храна за Кучета Platinum Adult Iberico + Greens

Веднага след приготвянето си всяка порция от храната Platinum се опакова  херметически  в специални алуминиеви опаковки с цел да се запазят нейните аромати, вкус и чистота.

Насоки за хранене на кученца

Ръководство за хранене на кучета според възрастта и теглото
Ръководство за хранене на кучета според възрастта и теглото

Насоки за хранене за възрастни кучета

Ръководство за хранене на кучета според възрастта и теглото

* Количеството дневно хранене може да варира в зависимост от възрастта, нивото на активност и породата на кучето.