FAQ

Често Задавани Въпроси

Тук ще намерите отговори на въпроси, зададени от клиенти на нашите специалисти, включващи практически съвети за хранене на вашето куче с храна за кучета PLATINUM, приготвена по специална методология на бавно готвене в собствен сос и без добавяне на вода. Ще откриете и полезни отговори на въпроси относно използването на продуктите OralClean+Care.

Суха & Мека Храна PLATINUM

По принцип промяната е възможна по всяко време. В един и същи ден любимците ви могат да се хранят с различни сортове. Препоръчваме обаче първо да изразходите вече отворена торба/пакет. Освен това трябва да се избягва смесване в купата, особено по време на адаптиране или ако се притеснявате от определена непоносимост към съставки.

Сухата храна за кучета е трайна в продължение на 18 месеца след производството, мократа храна за кучета MENU е издръжлива за 36 месеца и Menu Mini за 24 месеца след производството.

В сравнение с конвенционалната суха храна, която се произвежда главно от месно брашно, методът за бавно готвене в месен сок изисква поне 70% прясно месо, за да се приготви суха храна PLATINUM. Разликата между месното брашно и прясното месо е много голяма. За да се получи месно брашно от прясно месо, прясното месо трябва да се нагрее силно и да се излага на висока температура за дълго време, често също и на високо налягане. Това премахва богатия на хранителни вещества месен сок от прясното месо. Следователно месното брашно е със значително по-малко хранителни вещества от прясното месо. От готвенето знаем, че месният сок и мазнините правят човешката храна вкусна и ароматна, поради което не приготвяме и собствената си храна с месно брашно. Именно заради това и благодарение на метода на бавно готвене на месото в собствените му сокове, сухата храна PLATINUM не съдържа никакви изкуствени оцветители и ароматизатори.

Всяко куче произхожда от вълци, т.е. храносмилателният им тракт е предназначен за месо. Храните Platinum са проектирани по такъв начин, че да могат да се абсорбират лесно от всяка порода – от чихуахуа до дог – и задоволяват еднакво нуждите на всички породи.

Здраво, възрастно куче все още може да се храни с PLATINUM, тъй като храната ни е много лесно смилаема и съставките, които съдържа, са с високо качество.

Моля, имайте предвид обаче, че разходът на енергия намалява с възрастта и количеството храна трябва да се намали, ако е необходимо. Ако при кучето ви е открито заболяване, препоръчваме индивидуален съвет от вашия ветеринарен отдел.

За да се избегне създаването на проблеми в кученцето, което се научава да произвежда важните вещества, именно съдържащи се и в посочения екстракт. Т.е. то не трябва да ги получава „наготово“ с храната си през първите 3 месеца, а организмът му трябва да се развие по правилен начин.

Ако искате да предложите на кучето си малко разнообразие, можете лесно да превключвате между всички видове храна PLATINUM. Няма значение дали давате мокра храна сутрин и суха храна вечер или обратно. Възможна е и комбинация от мокра и суха храна в едно хранене, тъй като и двете форми на хранене имат еднаква смилаемост с PLATINUM.

Стига вашият четирикрак приятел да няма непоносимост към съставките в нашите продукти, можете да избирате с какво да го храните изцяло според вкусовите му предпочитания. Включително, можете също да превключвате между четирите сорта, както и когато желаете. Всяка от нашите разновидности на суха храна подпомага здравословното състояние на кучето с най-необходимото.

Изборът между всички наши сортове зависи изцяло от вкуса на вашето куче. Можете да превключвате между вкусовете за възрастни по всяко време, колкото желаете, стига да няма известни непоносимости. Всеки от нашите сортове е пълноценна храна, която отговаря на всички нужди на вашите кучета.

Кога да преминете от храна за кученца към храна за възрастни зависи между другото от очаквания размер и порода на вашето куче.

Малките породи (като дакели и мопси) могат да получат храна за кученца до навършване на 12 -месечна възраст. Кучетата със среден размер (като австралийска овчарка и бордер коли) обикновено се сменят приблизително след 6 месеца, а големите породи (като Бернски планински кучета, родезийски риджбек) на възраст 4 месеца вече могат да се хранят с нашата храна за възрастни.

Важно: Ако преминете към сорт за възрастни по-рано, препоръчваме да използвате препоръка за хранене на храна за кученца до 12-месечна възраст, за да се осигури достатъчно снабдяване с хранителни вещества с оптимални -не максимални, темпове на растеж.

Преминаването от конвенционалната мокра храна към PLATINUM менюто може да стане незабавно без фаза на преход. Ако вашето куче има много чувствителен стомах, можете бавно да добавите PLATINUM меню за период от 1-2 дни, докато смяната приключи.

Препоръчваме незабавна промяна в храната за кучета без преходна фаза. Поради различната смилаемост не е препоръчително да смесвате суха храна PLATINUM с друга суха храна.

Категорично не се правят опити с животни за разработването и производството на нашите храни и продукти за грижа – нито от нас, нито от която и да е трета страна.

OralClean+Care от PLATINUM

Продължителността на лечението се определя от следните критерии (наред с други): порода, тегло, консистенция на плаката, характер, генетично предразположение, хранене. Определянето на един период е трудно поради тези многобройни фактори. При правилно и редовно прилагане (важно: 2 пъти дневно, тъй като в противен случай плаката се втвърдява отново), според нашия опит отнема 2 до 8 седмици за отстраняване на плаката, по-дълго в отделни случаи.
В това отношение кучетата могат да бъдат като децата. Те не обичат да се грижат за зъбите си. Въпреки това опитайте се да се придържате към графика на приложение, защото единствената алтернатива на OralClean+Care е механично отстраняване на плака под упойка.
Не, той съдържа само екстракти от цитрусови семена и билкови масла. Разликата се крие в ефекта: маслото е подхранващо, предотвратява инфекция и омекотява плаката в дългосрочен план. Киселината би атакувала не само плаката, но и зъбите и зъбния емайл.
Делът на алкохола, измерен спрямо дозата на приложение, е толкова малък, че няма риск за кучето или котката. В резултат на това продуктът може дори да се дава на болни животни без никакви резерви. Необходим е известен алкохол, тъй като той служи като носител на активните съставки. Делът обаче е идентичен или по-нисък от този в течните лекарства, подходящи за деца.
Не, тъй като OralClean+Care не е избелващ агент и не съдържа киселини, той няма ефект върху обезцветяването. Това обаче означава, че не атакува зъбния емайл и има много нежен ефект.
Тъй като продуктът съдържа билкови масла като мента, хомеопатичните ветеринари препоръчват да се провери, преди да се използва продуктът заедно с хомеопатични лечения. Може да се случи ефектът от хомеопатичното лечение да бъде предотвратен.
Ако котката ви не ближе гела от лапата си, можете да опитате да поставите малко гел върху мустаците или ъгъла на устата ѝ, когато опитате отново. Друга възможност е да намерите храна, която котката ви харесва особено – паста от сьомга, например скариди, мента, черен дроб на треска или нещо подобно – и смесете OralClean+Care с нея. Използването му по този начин отнема малко повече време, преди да започне да влиза в сила, но работи също толкова добре. Моля, дайте шанс на продукта да подейства.
OralClean+Care Salmon Oil съдържа допълнително масло от сьомга, има малко по-мек вкус от класическото масло и много животни го предпочитат.
Това зависи изцяло от вас и вашето животно. Спреят има предимството, че може да се прилага по-бързо и дозата може да се контролира по-лесно чрез разпръскване. Но не всяко животно харесва шума от спрея и животното може да реагира, като поклати глава, което затруднява нанасянето. Гелът е лесен за използване и прилепва добре към плаката. За разлика от спрея обаче, трябва да си измиете ръцете, когато сте го нанесли.
Моля, дръжте бутилката с главата надолу.
Поставете гела в хладилника, което променя консистенцията и го прави по-малко течен. Ако след това държите гела с главата надолу, е по-лесно да изпразните бутилката напълно.
Не, тъй като OralClean+Care съдържа само чисти и натурални съставки, той е напълно безвреден за системата на вашето куче или котка и може да се използва без притеснения.