Кучетата се нуждаят от месо

Кучетата се нуждаят от месо
Независимо дали имате Джак Ръсел Териер или Златен Ретривър: всички кучета са еднакви, когато стоят пред купата си за храна. Дори и тяхната „плячка“ да им се дава на малки парченца в днешно време – инстинктът им все още е същият. Кучетата произхождат от вълци и все още вълкът е в тях.
Кучетата знаят точно какво искат: то трябва да е месо, възможно най-естествено и свежо. Точно както в миналото, когато техните предци все още обикаляха горите в търсене на плячка.
С КУЧЕШКАТА ХРАНА PLATINUM ВАШЕТО КУЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ТОЧНО ТОВА, ОТ КОЕТО ВЪЛКЪТ В НЕГО СЕ НУЖДАЕ: висококачествена пълноценна храна, състояща се от поне 70% прясно месо / прясна риба – за възрастни кучета на всяка възраст и от всяка порода, както и за кутрета и за млади кучета

Храносмилателният тракт на кучето е пригоден за хранителния режим на месоядните. В общи линии, времето, в което храната стои в гастроинтестиналния тракт, зависи от отделянето и абсорбирането на нутриентите. Така храната, което е трудно смилаема изисква по-дълга храносмилателна система.Следователно, при различните животински видове се наблюдават различни съотношения, когато се сравняват дължината на тялото и дължината на храносмилателната система.

Това съотношение позволява да се направят изводи за хранителните навици. Месото може да е храната, която се смила най-лесно. По същество вегетарианските храни, като сено и слама например, са много по-трудно смилаеми. Със съвременните кучешки храни се прави опит да се осигури нужното предварително смилане на зеленчуковите съставки чрез топлинна обработка.Giving dogs a healthy dietДа осигурим на кучето здравословно хранене

Следваме природата: какво е важно за храненето на едно куче

Alimentery canal of the dog

Length of the alimentary canal in relation to the body

Carnivore Месоядни
Herbivore Тревопасни