8 Въпроса & Кратки Отговори за Храненето на Вашето Куче

Въпроси & Отговори

Тук ще намерите отговори на въпросите, на които е отговарял нашият екип за обслужване на клиенти, както и практически съвети как да храните Вашето куче с пълноценните храни PLATINUM.

Въпроси и Отговори

Защо в PLATINUM се влага прясно месо?

В сравнение със стандартните сухи храни, в които се влага само месно брашно, ние в PLATINUM произвеждаме храната, влагайки поне 70% прясно месо. В сравнение с месното брашно, което се получава при много висока температура, прясното месо се обработва нежно без да се добавя вода, както се прави при производството на други храни. Това означава, че протеините се оползотворяват максимално и остатъчната влага, състояща се от чисти месни сокове, в крайния продукт придава неповторим вкус без да се добавят атрактанти.

Как да премина от други храни към храните PLATINUM?

Този въпрос не е с еднозначни отговори, тъй като е строго индивидуално. Стомахът на кучето е пригоден за месна храна. В резултат на това, че количеството прясно месо е голямо и че то се смила лесно, преминаването към нашите храни обикновено е възможно още на следващия ден. Ако кучето Ви има чувствителен храносмилателен тракт, добавяйте все по-голямо количество от храната PLATINUM към храната, която ползвате в момента, в рамките на 3-4 дни.

Защо храната е една и съща независимо от породата на кучето?

Всички кучета произхождат от вълка и техният храносмилателен тракт е пригоден за месо. Нашите храни са създадени по такъв начин, че да бъдат усвоявани лесно от коя да е порода кучета, като се започне от чихуахуа и се стигне до най-едрите породи, и да задоволяват нуждите на всички породи еднакво.

Какъв е срокът на годност на храните PLATINUM?

Сухата кучешка храна има трайност 18 месеца от датата на производство, а меката кучешка храна има трайност 36 месеца от датата на производство.

Лесно ли се преминава от един вид храна за възрастни кучета към друг?

Да, можете да смените храните по всяко време и дори може да давате различни видове храни на кучето в рамките на един и същи ден.

Защо PLATINUM не предлага храни за стари кучета?

В дивата природа старите вълци се хранят по същия начин, по който и младите. Ако лишите старото куче от протеини, то ще загуби мускулна маса и това ще влоши качеството му на живот.

Защо храната за кутрета с пилешко Puppy Chicken не съдържа екстракт от зеленоуста мида?

За да не се наруши процесът на производство на важни вещества, съдържащи се в екстрактите, от самия организъм на кученцето, тези екстракти не бива да бъдат добавяни към храната му през първите 3 месеца.

PLATINUM прави ли експерименти с животни??

Това е сред най-задължаващите ни отговори. Уверяваме Ви, че при разработването и производството на нашите храни и продукти не се правят експерименти с животни – нито от нас, нито от трета страна.

Серия Продукти за Орална Хигиена OralClean + Care

PLATINUM-Shop

След като получихте отговори на най-важните въпроси за храненето на вашето куче, можете за поръчате продуктите PLATINUM от нашия онлайн магазин